India, Jharkhand.

Sikeresen zárultak a több hónapos tárgyalások az indiai ipari-befektető csoporttal.

Az együttműködés szeptemberben az InnoTrans 2016 után indult el. Itt keltette fel az indiai delegáció figyelmét a SkyWay cégcsoport húrszállítása.

Anatolij Junickij a SkyWay cégcsoport elnöke több látogatást is tett Indiában, tárgyalásokat folytatott különböző szintű vezetőkkel, többek közt Nitin Gadkarival, az 1,3 milliárd lakosú Indiai közúti közlekedési, autópályák és hajózási miniszterével.

A SkyWay Technologies Co. munkatársai egy előzetes projekt ajánlatot készítettek, majd az Indiai fél kérése alapján a pontosítások után elkészítették a megvalósíthatósági tanulmányt (feasibility study). Ennek eredményeként egy háromoldalú befektetési egyezmény született.

A projekt nagyméretű és három részből áll: városi teszt szakasz, szállítási rendszer a főváros számára és két város összekötése SkyWay nagy-sebességű személyszállítással. A projekt becsült értéke 922 millió USD és további 1000 munkahelyet teremt.

A projekt következő lépései: a földterület biztosítása, a befektetési struktúra meghatározása, projekt-felmérési munkálatok megkezdése.

Tájékoztatásul: Ranchi – Ráncsí (hindi nyelven: राँची, angolul: Ranchi ) város India északkeleti részén, Dzshárkhand (Jharkhand) szövetségi állam fővárosa és annak 2. legnépesebb városa (Dzsamsedpur után). Lakosainak száma 1,07 millió, elővárosokkal 1,12 millió fő volt 2011-ben. Kereskedelmi, ipari és kulturális központ. A város környéki vízesések, a Dzsagannáth templom (Dzsagannathpurban) és a Gonda-hegy sziklakertje sok látogatót vonzanak.

Ebben az államban található India hasznosítható ásványainak 40%-a és ez az iparilag legfejlettebb államok egyike. Igen fejlett a vaskohászat, a vegyipar, a nehézgépgyártás. Az állam területén szenet, vasércet és uránércet bányásznak.

http://rsw-systems.com/…/adresnyj-proekt-skyway-v-indii-kak…

 

Azóta az Egyesült Arab Emirségek-ben is aláírtak egy ennél nagyobb összegű megvalósítási szerződést.