2016 december közepén meglátogatta a Belorusz köztársaságban a SkyWay központját  Törökországból Erzurum város önkormányzata hivatalos személyeiből (az ipari-kereskedelmi kamara elnökhelyetteséből, a főpolgármester helyettesből, a közlekedési igazgatóság vezetőjéből) és Csoruma önkormányzata hivatalos személyeiből (a polgármester két helyetteséből és a közlekedési igazgatóság vezetőjéből) valamint az RSW TR Rt és egy sor nagybefektetőből álló delegáció.

A török vendégek meglátogatták „Húrtechnológiák” Zrt prototípus-kísérleti gyártását és az EkoTechnoParkot, ahol Anatolij Junitszkij bemutatta nekik a SkyWay technológiáit és válaszolt a delegáció tagjainak kérdéseire.

Azóta nem sok idő telt el, de ez a látogatás máris konkrét gyümölcsöket hozott!

Az Erzurum önkormányzat hivatalos lapjában az „Erzurum Büyükşehir Belediyesi” cikket jelentettek meg, amelyben többek között arról is szó van, hogy Erzurum polgármestere Mehmet Szekmen a nagy nyilvánosság előtt beszélt a SkyWay technológiáról. Sőt még azt is közölte, hogy már 2017-ben pénzügyi keretek elkülönítését tervezik a húrtechnológia építkezésére.

Jelenleg a világszínvonalú Ejder3200 sícentrum hegyi sí üdülőhelyeinek (Konakli / Palandöken / Erzurum) teljes felújítása zajlik.

A polgármester helyi vállalkozók előtti felszólalásában a következőket jelentette be: „A palandokeni és konaklyi üdülőhelyekre hatalmas összegeket ruházunk be 2017-ben.” Az embereket, az „Égi úttal” , Isteni segítséggel, a város központjából fogjuk a hegyekbe szállítani. És itt, Konaklyban és Plandokenben falusi üdülőhelyeink lesznek. Magánházakban helyi fizetős szálláshelyeket alakítunk ki.

Azt szeretnénk, hogy ezt a magánszektor valósítsa meg. Sőt ha önök ezt nem tudják megcsinálni, akkor mi magunk valósítjuk meg.”

Úgy, hogy vajon ki lesz az első? Ausztrália, India vagy Törökország?

Az eredeti cikkel itt ismerkedhetnek meg.

 

Azóta már bejelentették, hogy Indiában aláírták a szerződést 3 célprojekt megvalósításáról.