Mikhail Kirichenko Informatikai igazgató cikke

Bár én nem vagyok Hegel, de egyetértek az öreg Georg Wilhelm Friedrich-el abban, hogy minden új minőség az összegyűlt mennyiségi változások eredménye.

Az utóbbi időben az internet tele van a Junyickij-féle húrvasút valószínű eljövetelének megvitatásával az Uljanovszki megyébe. De a mi híradásaink is sok figyelmet szenteltek ennek a kérdésnek – vegyük akár azon korábbi publikációnkat, miszerint az Uljanovszki megye helytartója Szergej Morozov a Gajdári fórumon Moszkvában újságíróknak bejelentette a két uljanovszki repteret a város központjával összekötő SkyWay vonal megépítési projektjét.
És ma, 2017. január 19-én, a nagy tiszteletnek örvendő orosz „Kommerszant” kiadó a regionális honlapján, az „b-Volga”-n egy újabb cikket jelenített meg a témában!

Ennek címe: „A reptereket húrokkal akarják összekötni. Uljanovszk visszatér a SkyWay-projekthez”.
Szergej Titov, a cikk szerzője – néhány pontatlanság ellenére, amelyeket azonnal észrevesznek majd a gyakorlott partnereink – mély betekintésről tett tanúbizonyságot a téma lényegét illetően, valamint érdeklődést mutatott a régió közlekedési problémáinak a megoldásában

Ezek ismertetésén túl, az újságíró – a „Húrtechnológiák” ZRT főtervezőjét, A. E. Junyickij-t idézve – elmeséli az olvasóknak a SkyWay projektet egészében, megjegyezve, hogy a RSW vonalak megépítését célzó szándéknyilatkozatok már egy sor régióban aláírásra kerültek, és „egyelőre mindenki a hitelesítésre vár”.

Szergej Tyitov kitért az alakuló húrvasúti technológiának a FÁK országok területén egyelőre furcsának tűnő finanszírozási módjára is, hírt adva a hallgatóságnak arról, hogy „számos kapcsolt befektetési alap (SkyWay Invest Group, SkyWayCapital) segítségével gyűjtés folyik egy közösségi finanszírozás (crowdfunding) rendszer alapján”.

Természetesen, egy ilyen komoly kiadványban történő közzététel nem nélkülözheti a tudományos szaktekintélyekre való hivatkozást:
Vladimir Ziljev, a műszaki tudományok doktora, a Moszkvai Vasútmérnöki Állami Egyetem (MIIT) „Építészeti mechanika” tanszék vezetője (a szakértői csoport egyik tagja, a vaskötél-rendszerek dinamikai deformálás-elemző módszerének a szerzője) közölte az „Ъ-Volga”-val, hogy a közlekedési fórumon bemutatott modellek és a húrtechnológia dokumentáció „nagyon elegánsan lettek elkészítve”, „első ránézésre a beszámolók nagyon jó benyomást keltenek”.

És a cikk elején idézett még egy szaktekintély, Hegel véleménye szerint, a fent említettek azt jelentik, hogy a projektnek van létjogosultsága!

Az újságcikk itt található

http://rsw-systems.com/news/perehod-kolichestva-v-kachestvo