A hindi.news18 kiadvány az ország egyik legnagyobb média portálja, híreket közölt India húrszállítási és közlekedési rendszeréről.

A kiadvány különös büszkeséggel húzza alá azt a tényt, hogy a SkyWay technológiája mindenek előtt először nem a fővárosban, hanem a régiókban kerül bevezetésre. Azok közül is a Dzsarkhand állambeli Rancsi lesz az első.

Most nevezték meg először széles társadalmi körnek a SkyWay helyi partnerét is. Ez a Tenaci Engineering India társaság lett.

A Tenaci Engineering India szállítási és közlekedési hálózatok létrehozásával, mérnöki tervezéssel, tanácsadással, és az ágazat stratégiai fejlesztésével foglalkozik. A cég tapasztalt nemzetközi piaci résztvevő, amelynek háta mögött sikeres projektek állnak Hollandiában, Indiában és Franciaországban.

Elhangzott a projekt pontosított költségvetése is, ami 58 000 000 000 rúpia (kb. 890 000 000 USD lett – napi átváltási kurzuson számítva).

Sarih Mehta az indiai oldal képviselője azt sem rejtette véka alá, hogy a sajtó által korábban kiszivárogtatott, a Dalai Láma Dzsermsalában lévő rezidenciájához vezető  út projektjének közeljövőben történő megvalósítása is realitássá válik.

Elhangzottak még részletek a három oldalú befektetési megállapodásról is, amely az indiai ipari-befektetési csoporttal való néhány hónapos munka után került aláírásra.

A jelentős léptékű projekt három részből tevődik össze:

  • a városi teszt szakasz magában Rancsiban épül meg,
  • a 125 km hosszú gyors szakasz pedig össze fogja kötni az állam fővárosát annak legnagyobb városával – Dzsamsedpurral,
  • az állam fővárosának közlekedési rendszere pedig a tesztszakasz megépülte után kerül majd létrehozásra.

 

Az Indiával való együttműködés 2016 szeptemberéhez az Innotrans 2016 sikeréhez fűződik. A SkyWay cégcsoport elnökének néhány indiai látogatása során különböző állami szinteken folytak tárgyalások, többek között Nyitina Gadkarinnak az 1,3 milliárd lakosú ország országúti közlekedésért és autóutakért valamint a teherszállításokért felelős miniszterével is.

Dzsarkhand állam kaotikus szállítási problémái komplex megoldása egyben kb. 1000 új munkahelyet is teremt. A projekt átadása már 2020-ra van tervbe véve, ami a keleti naptár szerint a fehér fém patkány éve.