Január 30-tól február 2-ig Barcelonában tartották meg a VS Sales Convention EMEAR év végi találkozóját.
Ez egy olyan évente tartott rendezvény, ahol a Dassault Systèmes – az „Industry 4.0” egyik vezető szoftvergyártója – európai csapatának legnagyobb része és összes partnere is rendre találkozik egymással.
Ilyenkor a résztvevők figyelmének középpontjában az egy év alatt elvégzett munkák eredményei és az ipar számára fejlesztett szakirányú szoftverek piaci trendjei állnak.
A Dassault Systèmes termékeit alkalmazó régiók érdekes és ígéretes projektjeit külön is megvitatták. Ezek egyikévé a SkyWay projekt vált.

 

Emlékeztetünk arra, hogy a Dassault Systèmes a 3D Experience elnevezésű szoftver szállítója, amely egy termék digitális formátumban, az életciklusa minden szakaszában történő optimalizálásához szükséges.

A Dassault Systèmes első partnere a Belorusz Köztársaságban a „Húrtechnológiák” Zrt volt, ahol már el is kezdték az „Industry 4.0” -át használni.

Több mint fél éve szakemberek csapata használja a gördülőállományok és a pályaszerkezetek virtuális modelljeivel dolgozó munkamódszert, amely lehetővé teszi a mérnöki projektek összehangolt és gyors létrehozását, valamint elkészíti a gyártásba vitelükhöz szükséges műszaki dokumentációkat.

A mérnökök által a virtuális 3D-s maketten végrehajtott változtatások tükröződnek a végleges modellen, a műszaki jellemzők számított értékeiben és a végtermék költségében is, ami nagymértékben felgyorsította a húrszállítás új mintapéldányainak tervezését és gyártását.